Uni ja stressitön elämä



Unta pystytään tukemaan esimerkiksi eteerisillä öljyillä, syömällä magnesiumia iltaisin taikka syömällä hieman hiilihydraattipitoista ruokaa tai juomaa illalla ennen nukkumaan menoa. Jokainen meistä on varmasti kuullut jonkun hyvän vinkin ja ehkä onnistunutkin parantamaan unta näillä neuvoilla.

Uni on erittäin ratkaisevaa palautumisessa ja siitä, että emme kokisi lyhytaikaista taikka etenkään pitkäaikaista kuluttavaa stressiä.

Olemme jo pitkällä, kun olemme todenneet omassa elämässämme, että ketogeeninen taikka muuten vähähiilihydraattinen ruokavalio on parantanut unenlaatuamme. Muutenkin on voinut vaikuttaa esimerkiksi sokeriton tai gluteenitonkin ruokavalio.

Kaikki ei sovi kaikille, mutta jokaiselle on jotain. Jokaiselle on sopiva eteerinen öljy, tuskin kukaan on kaikille öljyille allerginen taikka herkistynyt. Tällaisiakin elämänvaiheita voi toki olla, mutta se on usein ohimenevää. Jokaiselle on myös löydettävä omanlaisensa rentoutusmenetelmä, joka poistaa stressiä. Tällainen menetelmä voi olla esimerkiksi Reiki-rentoutus taikka NLP-rentoutus. Näillä menetelmillä pystyt rentoutumaan paremmin, mahdollisesti myös nukkumaan paremmin.

Usein jos elimistö ei ole tasapainossa, ei uni tule. Koita katsoa objektiivisesti omaa elämääsi. Pystytkö esimerkiksi lisäämään liikuntaa, liikkumista luonnossa ja sitä kautta hyvää hapensaantia, joka taas vaikuttaa uneen ja nukkumisen laatuun.

Jos elimistö sanoo koko ajan vastaan hyville valinnoille, on mahdollista hakeutua ravintoneuvojan tai ravintoterapeutin vastaanotolle. Elimistölle tulee antaa uusia rakennusaineita, joilla se tasapainottuu kyllä. Yhdessä pystymme löytämään sellaiset luonnolliset ruoka-aineet ja ravinteet, jotka palvelevat tasapainotuksen tarkoitusta. Kerrothan ravintoneuvojalle/terapeutille aina kaikista sairauksistasi ja lääkityksistä/lisäravinteista, joita käytät, parhaan mahdollisen tuloksen aikaansaamiseksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tiesitkö tämän Magnesiumista?

Ravitsemusta mielenterveyskuntoutujalle 2020-luvulla

NLP_Neuroloogiset tasot (Gregory Bateson)